diy:yo me lo guiso, yo me lo como
QUÈ ÉS?
Do It Yourself: Fes-ho tu mateix.
Aquesta és la filosofia en la qual es basa el punk, la manera de fer les coses. A l'hora de desenvolupar els projectes, els punks s'autogestionen, són autodidactes, però sobretot, col·laboratius: la cooperació i l'ajuda mútua és essencial. Entre tots aprenen a tocar instruments, a muntar i desmuntar escenaris, a planificar un festival, a publicar fanzins o a vendre samarretes.
I AIXÒ, PER QUÈ?
En el DIY, els projectes avancen gràcies a la passió. Les feines es fan perquè es volen fer, però sobretot com es volen fer. Els Karatepunks se sustentaven gràcies a l'autofinançament per tindre la màxima llibertat a l'hora de fer les coses, i per fer realment seus aquells projectes.
PERÒ, COM ÉS POSSIBLE?
Els karatepunks tenien clar que els diners només eren necessaris per pagar despeses i poc més. Molts grups no demanaven res més que sostre i menjar a canvi d'actuar.
El Jordi Sabatés ens explica com es gestionava la promoció dels grups i de la Roca d'una manera ben senzilla: el boca a boca.
ATENCIÓ! NO TOT S'HI VAL
sobre avui i ahir
Els temps han canviat, també per a qui es vol autogestionar. Els formats físics han deixat pas a l'streaming i qualsevol música sembla estar a l'abast de tothom. El cost de produir i escoltar música és molt més assequible i trobar nous grups i escoltar-los a totes hores molt més fàcil. Tanmateix, cal tenir en consideració la feina i implicació que comporta dur a terme qualsevol projecte autogestionat. Així que ja sabeu, està en les vostres mans, oients i espectadors, donar suport a aquestes iniciatives.